Imi cer scuze pentru intarzierea cu care acest concurs incepe. De acum incolo o sa avem grija ca toate concursurile sa aiba o alta desfasurare cat se poate de buna si sa nu mai apara neintelegeri ca cele de aici. Tin sa mentionez ca acest concurs este 100% ideea lui melany_sasuke, tot ce am facut eu a fost sa ajut la organizare!
Perioada de desfasurare a concursului este 2 aprilie-31 aprilie, aratand asa: 2-13 aprilie: inscrierile (mentionarea echipelor) 13-29 aprilie: timp pentru redactarea review-urilor. 29-30 aprilie: postarea review-urilor pe forum. 30 aprilie - 10 mai: postarea rezultatelor finale + comentariile juriului
Reguli generale de participare 1.Persoanele care au sub 50 de posturi nu au voie sa participe la concurs. - se pot face exceptii in cazul in care o persoana care are sub 50 de posturi participa cu persoane care au peste 50 si daca persoana respectiva, desi are putine posturi, sunt detaliate si sunt la sectiune de anime. ( astfel evitam persoane care nu au deloc experienta in ce inseamna un forum si cum arata un review. ) 2.Echipele vor fi formate din 1, 2, 3, 4, maxim 5 persoane. ** Tinand cont ca toti au fost de acord cu aceasta regula, nu va fi modificata pentru moment. In schimb, daca, de ex, la concurs participa doar 2 echipe si una este formata din 5 participanti, iar cealalta este reprezentata de o singura persoana, regula va fi modificata incepand cu urmatoarele concursuri. 3. La fiecare editie a concursului va exista o lista cu anime-uri din care participantii isi vor alege unul singur. Anime-ul va fi unul care nu are inca review pe forum. Fiecare echipa va alege o persoana (sa nu spunem chiar lider) care va posta review-ul pe FORUM, la categoria la care se incadreaza. Acest aspect este idee lui blue-chan, pentru ca putem ajuta si forumul sa se dezvolte. Topicul deschis va purta numele anime-ului, dar la inceputul review-ului va scrie mare cu bold red Anime Reviews Contest . De asemenea, persoana care va posta reviewul trebuie sa mentioneze, sub titlul de „Anime Reviews Contest” alaturi de cine a lucrat la realizarea acestuia.
Cu alte cuvinte, sa arate asa: http://aycu31.webshots.com/image/43070/ … 750_rs.jpg
**pentru a scrie centrat, boldat si colorat folositi comenzile , apoi din nou color & bold, altfel textul nu va fi afisat. Oricum, va puteti orienta si din imagine pentru ca am facut print screenul in asa fel incat sa se observe si codurile folosite de mine .
4.In cazul in care din diferite motive nu puteti termina proiectul, un alt user il poate prelua dar numai cu acordul vostru si al organizatorilor. Trebuie sa trimiteti un PM unuia din organizatori (in cazul acesta mie sau lui melany_sasuke) si sa mentionati (eventual) motivul pentru care v-ati retras si numele (nick-ul) userului/echipei care il va continua.
Cam asta este cu regulile de participare generale. Daca nu sunteti de acord cu vreuna din ele, aveti adaugari sau orice alta idee care poate fi pusa in practica, sunteti invitatii mei. Tinand cont ca acest topic e doar pentru concurs, va rog sa va exprimati parerea printr-un pm si nu aici. Orice post off topic care va exista in topic, va fi sters.
Acum, cel mai important lucru si de care trebuie sa tineti neaparat cont pentru a nu fi descalificati este continutul lucrarii. Un review are anumite reguli care trebuie respectate.
Continutul lucrarii
Structura unui review ar trebui sa fie urmatoarea: -Titlu -Gen -Anul aparitiei -Serie tv/ ova/ film, numar episoade (daca este cazul) -Producator si/sau site-ul oficial **Acestea ar trebui incluse in principiu la inceputul review-ului. De obicei sunt trecute separat, apoi incepe review-ul propriu-zis. Cum ati avut ocazia sa va exprimati daca sunteti de acord sau nu cu asta si nu ati facut-o, am lasat structura asa. Oricine nu respecta strucuta, va fi descalificat.
Textul review-ului sta in totalitate la latitudinea voastra din punct de vedere al forumularii. E foarte importanta imaginatia si interpretarea fiecaruia. Totusi, trebuie sa contina anumite detalii, precum: -rezumatul povestii + cateva cuvinte despre personajele principale si/sau secundare din text. -informatii despre grafica, sunet, originalitate. (cu eventualele note pe care la acordati) -in incheiere impresia despre anime si o nota finala.
Tot ce am mentionat mai sus este obligatoriu intr-un review. Cei care nu au continut in review tot vor fi depunctati.
Exemple de review-uri gasiti pe foarte multe site-uri. Eu o sa va dau niste link-uri ale review-urilor foarte bune facute pe a-xg. -Claymore -Murder princess -Tokyo Godfathers -Seirei no Moribito -Peace Maker -Cat Soup -Spice & Wofl - Ikoku Irokoi Romantan OVA 1 (ova)
Va puteti orienta de la link-uri de mai sus, sau puteti cauta modele pe alte site-uri.
JURIUL
Juriul NU va fi anonim. Pentru moment juriul nu s-a decis, asa ca ii rog pe toti cei care vor sa faca parte din juriu sa imi trimita un pm in care sa mentioneze acest lucru si daca se poate in 5-10 randuri sau mai mult un comentariu asupra unui review (la alegere) de pe forum. Juriul trebuie sa aiba experienta. Notele acordate asupra review-urilor vor fi postate intr-un topic si oricine va vrea va fi liber sa comenteze asupra lor si asupra review-urilor (ma refer la membri in general, incluzand si concurentii).
**[i] Din juriu vor face parte min 3 persoane, maxim 6
Se vor depuncta: -lipsa anumitor informatii -greseli gramaticale + greseli de ortografie + vocabular (expresii de genul: „a plecat, apoi s-a intors si a plecat din nou si acolo s-a intalnit cu …. si au plecat imrepuna la ….” etc ) -nerespectarea reguliilor de mai sus cu privire la redactarea unui review
Pentru moment nu am primit niciun pm legat de juriu. In principiu, tinand cont ca am organizat concursul pentru prima editie, nu voi participa acum, asa ca probabil o sa fac si eu parte din juriu. In schimb, mai raman min 2 persoane de care am nevoie. Daca nu se va oferi nimeni, voi apela la moderatori, dar nu vreau sa se reproseze ideea de: "doar mozi in juriu". Toti membri sunt bineveniti sa faca parte din juriu, asa ca astept pm-uri de la doritori.
PREMII
Premiul oferit va consta intr-o sigla sub avatar pe care va scrie „ACRW” (=Anime Contest Reviews Winner), iar dedesubtul ei un text colorat (care probabil se va misca) pe care scrie „best review”. In cazul in care a castigat o echipa sigla se va afla sub av fiecarui membru al echipei si eventual se va modifica textul cu „best review - team” or smth like this. (Daca aveti sugestii, trimiteti un pm)
Lista de anime-uri
Prima editie a concursului anime-reviews va fi doar pentru ANIME MOVIES. Este oarecum mai usor sa facem un review la un anime movie decat la o serie. Plus de asta, va fi mai usor de jurizat, tinand cont ca va fi prima jurizare. Lista am ales-o eu deoarece nu am mai apucat sa ma consult cu melany_sasuke. Am asteptat sugestii si de la voi si nu am primit nimic, deci sper sa nu existe plangeri daca ceva ce v-ati fi dorit nu e introdus.
Orice comentarii, sugestii, adaugari, plangeri din partea voastra sunt bine venite si le astept printr-un pm, ca sa stiu la editia viitoare ce imbunatatiri ar trebui.
***1)Tin sa precizez ca review-ul va fi scris in word, cu 12 (times new roman) [desi oricum tinand cont ca va fi postat pe forum nu exista probleme cu dimensiunile] si va avea minim o pagina. (dupa ce depasiti o pagina, sunteti liberi sa scrieti cat vreti) De asemenea, pozele sunt foarte importante si v-as ruga sa mentionati sursa (site-ul de pe care le-ati luat) ca sa nu exista neintelegeri.
***2)Va rog din nou sa mentionati echipele aici. Cine cu cine lucreaz pana pe data de 13 aprilie. De asemenea, nu uitati sa precizati cine este reprezentantul fiecarei echipe. Multumesc.
Acestea fiind zise, here is the list (30 filme anime din care puteti alege 1 fiecare echipa):
1)Akira: anidb 2)Agito: anidb 3)Appleseed 1 + 2: anidb 1 anidb 2 - bleach 4)Barefoot Gen 1 + 2: anidb 1 anidb 2 5)Black Jack - movie (1996): anidb 6)Blood - The Last Vampire: anidb 7)Castle in the sky (Laputa: Castle in the sky): anidb 8)Cowboy Bebop - movie anidb 9)Final Fantasy - The Spirits Within: anidb 10)Fist of the North Star (1986): anidb 11)Ghost in the Shell 1+2: anidb 1 anidb 2 - blue-chan 12)Jin-Roh: The Wolf Brigade: anidb 13)Kiki's Delivery Service: anidb 14)Macross Plus - Movie: anidb 15)Metropolis: anidb 16)Millenium Actress: anidb 17)Mobile Suit Gundam - Char`s Counter Attak: anidb 18)My Neighbor Totoro: anidb - andaioana 19)Nausica of the Valley of the Wind: anidb 20)Ninja Scroll: anidb 21)Patlabor 1 + 2: anidb 1 anidb 2 22)Porco Rosso: anidb 23)Royal Space Force - Wings of Honneamise: anidb 24)Spriggan: anidb 25)The castle of Cagliostro: anidb 26)The cat returns: anidb 27)(The) Venus Wars: anidb 28)Transformers: anidb 29)Vampire Hunter D + Vampire Hunter D - Bloodlus (1+2): anidb 1 anidb 2 - ccentral 30)X - The Movie: anidb
** Daca alegeti unul din filmele 1+2, review-ul trebuie sa le contina pe amandoua, pentru ca exista sansa sa se lege intre ele. (2 in 1 ) ** La X stiu ca exista un topic deschis de blue-chan si pentru serie si pentru film, dar parca se axeaza mai mult pe serie.. asa ca se poate deschide unul pentru film separat ** Daca cumva nu am observat eu si pe forum mai exista vreun review la vreunul din filmele mentionate de mine, please buzz  Last edited by black_ang3l_me (2008-02-04 20:56:51)
|